Lijmtapes perfect alternatief voor mechanische bevestigingssystemen en vloeibare lijmen 

De hogere efficiency in het productieproces, de hoge initiële en langdurige hechting, blijvende elasticiteit en hoge duurzaamheid liggen ten grondslag aan het toenemend gebruik van lijmtapes. Reforac, producent van lijm- en kitsystemen, speelt daar met de ontwikkeling van UPPER BOND acrylaat schuimtapes op in en past deze inmiddels met succes in meerdere sectoren toe. In sectoren zoals  elektronica, automotive, bus-, caravan- en jachtbouw, zonnepanelenbranche, kozijnenbouw en reclame- & displayindustrie, vormt de toepassing van deze lijmtapes een perfect alternatief voor vloeibare lijmen en mechanische verbindingen.

Montagetijd verkorten

Omdat Reforac UPPER BOND lijmtapes al na 20 minuten de helft van hun maximale hechtingskracht bereiken, kunnen voormontage samenstellingen sneller verplaatst, bewerkt en vervoerd worden. De tapes zijn makkelijker, sneller, preciezer en veiliger aan te brengen dan vloeibare lijmen en structurele siliconenkitten. Bovendien morsen ze niet. Daarmee kunnen bedrijven het productieproces en de doorlooptijd in de prefabricage en assemblagefase sterk verkorten.

blankOneffenheden compenseren 

De dubbelzijdige lijmtapes van Reforac zijn ontwikkeld op basis van acrylaat schuimtapes en compenseren tolerantieverschillen en oneffenheden tot 3 x de tapedikte. Daarmee bieden deze tapes uitstekende montage-oplossingen, ook voor verbindingen tussen minder gladde materialen onderling.

<>De eigenschappen van de UPPER BOND lijmtapes overtreffen de prestaties van bestaande tapes, lijmen en mechanische verbindingen.<>

Ten opzichte van mechanische bevestigingssystemen, vloeibare lijmen en structurele siliconenkitten kennen Reforac UPPER BOND tapes de volgende voordelen:

  • Hoge resistentie op de lange termijn tegen de effecten van UV-straling en klimaat- en temperatuursveranderingen
  • Geen spanningspunten zoals bij mechanische verbindingen (Gewicht en spanning worden over het gehele hechtingsvlak verdeeld)
  • Risico op lekkages door metaalmoeheid, mechanisch verval of corrosie speelt geen rol meer
  • Krimp en uitzetting worden door het hoge herstellende vermogen opgevangen
  • Beter bestand tegen de meeste chemicaliën en oplosmiddelen, reinigingsmiddelen, zout en water
  • Duurzame, fraaie en transparante bevestiging en hechting
  • Snel, schoon en eenvoudig, zonder gereedschappen aan te brengen
  • Reinigen, afwerken en overschilderen niet meer nodig
  • Geen geluidsoverdracht

Door deze hoogwaardige eigenschappen leidt gebruik van Reforac UPPER BOND tapes gegarandeerd tot een efficiënter productieproces.